Selvironi? Ja takk.

En gang hadde jeg en kjæreste som var ett hode kortere enn meg. Det betydde noen år med flate hæler og knekk i knærne. Da han slo opp, gikk jeg rett til byen og kjøpte et par vanvittige platåsko. De besto av noen skinnreimer og 12 centimeter hæler i ubehandlet tre. Med dem følte jeg meg igjen på høyden.

Read More
Hege Merakerås
Derfor er jeg lykkelig!

I dag er det akkurat 10 år siden vi flyttet inn i det bittelille, oppkastgule huset vårt. Oppkastgult, fordi det var den originale fargen på huset da det ble bygget i 1953. Og husene på Hammersborg ble reist på dugnad av de håndverkerne som snart skulle bo her, og vernet av byantikvaren. Borettslag. A4-liv. Jeg var skeptisk allerede før kassene var pakket ut.

Read More
Hege Merakerås
Hvem er søstera di?

Jeg hadde tråkka over, og slitt av et leddbånd eller tre i høyre fot. Jeg har så slingrete, lealaus kropp at det har skjedd mange ganger før. Null problem å hinke på krykker et par uker. Derfor var det jo oppsiktsvekkende at en ung, kul type fikk sånn medfølelse for meg, på gata.

Read More
Hege MerakeråsComment
Svarte hull

En ganske kjent mann tok kontakt fordi han ville at jeg skulle hjelpe ham med å formidle den dramatiske historien han sitter inne med. Selve Livshistorien. Jeg ble bittelitt misunnelig. Altså. Her lever jeg av å fortelle historier, og har verken Kilimanjaro, kokainrus eller noen mystisk sykdom å fortelle om. Så jeg begynte å liste opp hva livet mitt faktisk består av. Hva som er The story of my life, liksom. Og kom til at jeg i det minste har en evne jeg syns det er verdt å snakke om. Evnen til å rekke ting akkurat.

Read More
Hege Merakerås