Hege Merakerås

Om meg

 
 
 
Hege-Merakerås-om.JPG
 

Fra sykehistorie til Den gode historien

Som barn hadde jeg skrøpelige lunger. De andre ungene sparket fotball, mens jeg heklet med farmor. Av og til bodde jeg like mye på sykehus som hjemme, og var omgitt av fremmede i hvit frakk. Fordi vi bodde langt unna slektninger, hadde foreldrene mine sjelden noen til å sitte barnevakt for broren min. Derfor hendte det at de bare kom innom sykehuset til kvelds.

Hver eneste av de kveldene var eventyrlige. Fordi hver kveld betydde en ny historie. Historier om små mennesker som meg selv, som møtte alle slags prøvelser. Fra sykesenga låste jeg meg inn med Emil i snickarboden på Katthult, og jeg svømte gjennom frådende vannmasser i Plum Creek. Jeg holdt hendene for ørene når Anton brølte, og jeg karret meg i land, der borte i Minnesota, en hårsbredd fra døden. Jeg glemte at jeg var liten og svak.

Jeg ble uovervinnelig. Og fikk dessuten god underholdning.

Derfor forteller jeg historier. For lærere, forskere, sykepleiere, trøndere og amerikanere. Alle trenger å tro på helter. Bli en. Alle liker å le. Du også. Velkommen til Den gode historien.


"Den gode historien passer for alle som jobber med og for andre mennesker. Hege Merakerås byr på seg selv, og belyser hverdagsproblematikk med sjølironi, humor, faglighet og engasjement. Magien oppstår i det øyeblikket ordene treffer og du føler at flere har det som deg.

Den gode historien rører, engasjerer og treffer – midt i hjertet." - Gerd Staverløkk, rektor i Rennebu kommune


Hva jeg gjorde før

Jeg har fortellerutdannelsen min fra OsloMet, der jeg også har studert dramaturgi, drama- og teaterkommunikasjon. Egentlig ville jeg synge, og flyttet stadig til nye steder for å streve med skalaer og stev. California, Telemark, Kristiansand. Det ble en hel mastergrad av det, et hovedfag fra NTNU. Likevel fikk jeg ikke dreisen på Mozart, og hadde heller ingen klar plan. Jeg underviste i noen år. I kirka, i kulturskolen, på kveldskurs. Meningsfylt arbeid. Likevel kjentes det som om jeg hadde gått meg bort. Jeg lette etter riktig retning. Min nisje.

Det var da jeg merket at jeg kunne nå inn under huden på lytterne mine med å fortelle, at jeg skjønte hva jeg ville gjøre. Årene på sykehus lærte meg hvor sterkt historier kan påvirke og inspirere oss. Jeg ville dele den opplevelsen med andre. I 2013 valgte jeg derfor å etablere Den gode historien

 
 

Foto: GERHARDSEN & KARLSEN